Chevrolet din 1928 ingropat la sase metri sub pamant

 

2012-01-12

Autoturismul fabricat in 1928 in SUA a fost ingropat dupa razboi pentru a nu fi confiscat de comunisti. Imediat dupa decembrie 1989, a fost dezgropat si scos la vanzare.

Un Chevrolet din 1928 ingropat in perioada comunista la sase metri sub pamant va fi reconditionat de proprietar, un pasionat de masini de epoca.

Autoturismul a fost ingropat in comuna Domnesti din judetul Arges.

Masina a fost ingropata dupa instaurarea regimului comunist. Ea are data de 25 septembrie 1945 pe cartea de inscriere in circulatie.

Masina a apartinut unui argesean domiciliat in comuna Domnesti si pastreaza si acum numarul de inmatriculare original.

Autoturismul e fabricat in 1928, in SUA, si a fost ingropat dupa razboi pentru a fi salvat de la confiscarile comuniste.

in 1990, imediat dupa revolutie, masina a fost dezgropata si pusa la vanzare.

Pasionat de masini de epoca

Automobilul are toate componentele originale si se afla acum in garajul argeseanului care intentioneza sa o reconditioneze.

"Masina a fost ingropata la sase metri sub pamant, undeva in comuna Domnesti si a fost gasita dupa 1990. A stat apoi in garajul celor care au gasit-o si apoi a ajuns la mine, impreuna cu cateva dintre actele masinii, pe care este trecut si numele fostului proprietar", spune proprietarul acesteia, Romulus Totan.

Acesta a cumparat masina cu 1000 de euro.

Sursa: romania-actualitati.ro
Numar de vizite: 3799