Masina de un milion de mile

 

2013-07-16

Ai citit bine, nu e nici o greseala. Nu vorbim de lire, ci de mile terestre. Nu sunt chiar un milion, ci doar 980.000, dar asta tot inseamna echivalentul a 1.577.160 kilometri. Atat a parcurs masinuta din imagine, un Porsche 356 din 1964.

Culmea e ca masina este, s-ar putea spune, la primul proprietar. Tatal lui Guy Newmark din San Pedro i-a cumparat-o "de noua" in 1964. Iti mai spunem o data anul: 1964. In Romania Ceausescu nu ajunsese inca la putere, iar americanii nu ajunsesera inca pe Luna. Numai Playboy serbase deja primul deceniu de viata.

O jumatate de secol mai tarziu, Ceausescu e mort si ingropat, americanii au abandonat deocamdata Luna si se bat cu talibanii, numai Playboy si bijuteria asta de Porsche 356 se tin inca bine.

Masina a avut nevoie de trei revizii generale ale motorului, dar la transmisie nu s-a umblat decat pe la 900.000 de mile. Iar domnul Newmark a folosit-o zilnic timp de 40 de ani! Ii dorim multi inainte iar pe voi va invitam pe site-ul Petrolicious, unde veti gasi mai multe fotografii cu aceasta minune anti-consumerista.

PS Acum intelegeti de ce va spunea bunicul "suntem prea saraci ca sa cumparam ieftin"? Chestiile scumpe dureaza. Sau cel putin asta era valabil pe vremea bunicului.

Sursa: playboy
Numar de vizite: 3088