Retroparada Toamnei - 2017

Parada retro pe 4 roti

StiiTV - 14 aprilie 2014

Oreg auto, nem ven auto


Erdely TV - 15 aprilis 2014 – 18:37
Harmincévesnél régebbi oldtimer és húszevésnél idősebb youngtimer autókat és motorkerékpárokat csodálhattak meg a hétvégén a marosvásárhelyiek.

A Retro Mobil Club Romania évente kétszer szervez hasonló kiállítást, a mostani a tavaszi retroparádé nevet viselte, és az ország 21 városa hasonló rendezvényeivel egy időben tartották. A marosvásárhelyi kiállítás szervezője, László Róbert elmondta, hogy a régi autók gyűjtésének és birtoklásának költségei változatosak lehetnek.
Motorkerékpár a Trabant tetején


Szekelyhon.ro - 13 aprilis 2014 – 18:37
Ékszerként őrzik az igazi oldtimer autókat, sokan az esőtől is védik – éppen ezért a szombati veterán autós találkozóra a tervezett hetven jármű helyett csak ötvenet hoztak el. Néhányan marosvásárhelyi garázsukból nem vették elő kedvencüket, némelyiket meg más városból kellett volna szállítani, s a tulajdonosok nem vállalták a hosszú esős utat.

Bár az időjárás nem kedvezett a szombati Tavaszi Retróparádénak, látogatóból így sem volt hiány. A régi autók szerelmesei zuhogó esőben is kijöttek gyönyörködni, s volt is miben. Franciaországi múzeumból vásárhelyi garázsba

Idén bogárhátú Volkswagenek, Trabantok és Daciák voltak többségében a marosvásárhelyi Auchan City parkolójában, de találkozni lehetett néhány igazi különlegességgel is. Ilyen volt például a 82 éves Citroën C4 IX típusú autó, amely a rendezvény legrégebbi járművének számított. Tulajdonosa, László Róbert igazi rajongója a veterán autóknak, garázsában áll is néhány régi járgány, de ő a találkozót szervező Classic Car Club alapítója, valamint a Román Retrómobil Klub Maros megyei képviselője is. A látványban igazán különleges Citroënt 2008-ban vásárolta meg László Róbert. „Az interneten találtam rá. Annyit tudok róla, hogy mielőtt hozzám került volna, egy franciaországi múzeumban volt kiállítva 15 évig, utána pedig megvásárolta valaki, s tőle került hozzám” – magyarázza a sárga autójáról László Róbert. Hozzáteszi, csak hétvégenként „sétáltatja meg” kedvencét, amúgy garázsban tartja, na meg kiállításokra viszi, illetve baráti esküvőkre adja kölcsön az ifjú párnak.

Sursa: Szekelyhon.ro
Old timerek parádéja volt Marosvásárhelyen


maszol.ro - 12 aprilis 2014
Fiatok, bogárhátú Volkswagenek, Trabantok, Mercedesek, Fordok álltak egymás mellett a marosvásárhelyi Auchan city parkolójában szombaton, majd indultak el délutáni felvonulásukra a város főbb utcáin ki a Marospartra, a Sörpatikához.

László Róbert és László Enikő szervezők elmondták, az idén a Trabantok és bogárhátúak vannak többségben, illetve sok Mercedest is elhoztak a parádéra. Az esős idő miatt a bejelentkezett 70 résztvevőből ötvenen jelentek meg Kovászna, Hargita és Maros megyéből. Sursa: maszol.ro